понедельник, 10 марта 2014 г.

В наш шкільний чудовий край поспішає Миколай!

В наш шкільний чудовий край поспішає Миколай!

Усі ми з дитинства любимо і чекаємо цих радісних днів. Вони наповнені магічним змістом, радістю і веселощами, душевним теплом, вірою у себе і те, що здійсняться найзаповітніші мрії та бажання, надією на щасливе завтра і любов'ю до ближнього та рідної землі.
Кожного року жителі планети 19 грудня святкують день святого Миколая. Віддавна вважалося, що зимовий Миколай є добрим другом і захисником дітвори.
Кожного року при Видвиженівській ЗОШ учні початкових класів святкують цей день. Зранку кожен учень отримав солодощі від Миколая, які приніс він їх вночі до школи, розклавши кожному на парти. Після уроків всі учні початкових класів, батьки та вчителі мали змогу подивитися виставу, яку підготували учні 2 класу на чолі з учителем Дубиною М.В. Свято розпочалося віршованим зверненням до святого Миколая та піснею «Ой хто-хто Миколая любить». Мирослава Василівна ознайомила учнів початкових класів з історією виникнення цього свята. Учні мали змогу спостерігати за родиною, яка готувалася зустріти святого Миколая. Роль батька зіграв Лемешко В., матері Савенко М.,а їхніх діток Столярчук Є. та Кузьмич А. Напередодні свята родина підготувала святкову вечерю, запалила свічку, підвела підсумок пройденого року. Після цього дітки лягли спати в чеканні побачити святого Миколая. А поки вони спали в нічній кімнаті розігралося ціле дійство. До їхньої хати завітали добрі ангели (Коткова А. та Герасименко А.), які слідкували за родиною цілий рік та Ябеда (Мельниченко А.), який  намагався переконати дідуся Миколая (Таршина Д.)в тому, що всі діти неслухняні, а отже їх не варто нічим обдаровувати. Але Миколай все-таки вибачив всі їхні провини. Він дав можливість кожній дитині виправитися й навчив, як це зробити.
В результаті перемоги добра над злом до всіх дітей завітав святий Миколай, який привітав усіх присутніх і за добрі вчинки, старання, гарну поведінку вручив солодкі подарунки.
Свято закінчилося казковим танком, який затанцювали всі учні 2 класу.

Підсумок свята підвів заступник директора з виховної роботи Мініна Т.Ф., яка привітала дітлахів з чудовим святом. Висловила побажання дітям залишатися добрими, щирими, щоб за хороші вчинки святий Миколай кожного року відвідував їх.

Комментариев нет:

Отправить комментарий